Achtergrond van Vakantie Curacao

Duiken Curaçao

Een ideale vakantieplek voor duikers!

Curaçao bestaat van oorsprong uit vulkanisch kalkgesteente waarop zich eeuwenlang koraal heeft afgezet. Dat is bij een eerste duik al snel te zien. Pal langs de kustlijn treft u meteen de meest schitterende koraalriffen aan. Geen wonder dat duiken tegenwoordig één van de populairste sporten op Curaçao is.
Gelukkig gaat dat niet ten koste van de rust en de adembenemende onderzeese, ongeveer zestig miljoen jaar oude flora en fauna.

Door de grote aanbod aan duiklocaties over de gehele zuidkust, wordt Curaçao door velen als een zeer attractief duikparadijs beschouwd. De blik over de ondiepe rif is al een onvergetelijk schouwspel. Bereikt u eenmaal via de rifwand de diepere gebieden, dan opent zich voor u één van de Curaçaos grootste en meest imposante bezienswaardigheden.

Enkele nuttige duiktips en regels

Langs de hele zuidkust van Curaçao, liggen zo'n zestig aangeduide duikplaatsen, waarvan er 44 zijn uitgerust met een ketting waarlangs u kunt afdalen en bovenkomen. De ervaring van een ondiep rif is onvergetelijk en wordt alleen overtroffen door een duik naar de dieper gelegen riffen, waar het mooiste natuurschoon van Curaçao te vinden is.
Hieronder volgen enkele nuttige tips en regels die bedoeld zijn om te voorkomen dat het rif schade oploopt.

  • Als u op weg bent naar dieper gelegen riffen, probeer dan zo veel mogelijk boven het zand te zwemmen. Dit voorkomt verstoring van het koraal en andere dieren.
  • Raak het koraal niet aan door er aan te hangen of er op te staan.
  • Koraal is een levend organisme en kan beschadigd raken zelfs als het zachtjes aangeraakt wordt.
  • Probeer zo min mogelijk zand op te rakelen. Het vermindert het zicht en is schadelijk als het neerslaat op het koraal.
  • Het gebruik van een harpoen is verboden.
  • Wees voorzichtig in onderwatergrotten. Blijf niet al te lang binnen om drukte te voorkomen. De uitgeblazen lucht verzamelt zich onder het dak van de grotten en kan levensbedreigend zijn voor vissen.
  • Laat nooit afval achter en als u afval ziet, neemt u het dan alstublieft mee.
  • Eet nooit zeeschilpadden. Zeeschilpadden worden met uitsterven bedreigd. Jacht op deze dieren moet op alle manieren ontmoedigd worden. Stelt u zich dus nooit als koper van produkten op.
  • Leg nooit aan aan koraal. Maak uw boot vast aan een daarvoor bedoelde boei of steiger, of ga voor anker boven een zand- of een stenen bodem.

Vakantie Curacao?

Supervoordelig met TUI

Goedkoop Curacao?

Bekijk de aanbiedingen