Achtergrond van Vakantie Curacao

Fietsen, mountainbiken, fietstochten

Curaçao is niet alleen een bestemming voor zon, zee en strand. Naast duiken, snorkelen en zeilen bestaat de mogelijkheid het eiland per fiets te verkennen. Er zijn vele mooie mountainbikeroutes door onder andere zoutpannen, langs de ruige noordkust of over oude plantages. Deze bieden telkens weer nieuwe uitdagingen en vergezichten. Het is zeer de moeite waard om Curaçao op de fiets te ontdekken.

Het Mountainbike Handboek Curaçao heeft verschillende MTB routes beschreven en GPS routes opgenomen. De routes zijn helaas niet altijd gemakkelijk te vinden aangezien de bewegwijzering regelmatig ontbreekt. Daarom is het aan te raden een moutainbiketour te boeken. De ervaren gidsen nemen u mee naar de mooiste plekjes en vertellen u meteen over de flora, fauna en geschiedenis van het gebied waar u fietst. Ook met kinderen is mountainbiken op Curaçao een leuke activiteit.
U kunt zich natuurlijk ook aansluiten bij de training van een van de lokale clubs.

Mountainbike Handboek Curaçao

Het mountainbike handboek Curaçao is enig in zijn soort en is de meest complete handleiding voor het veilig en verantwoord kunnen beoefenen van het off-road fietsen op Curaçao. In deze uitgave wordt het eiland Curaçao en haar natuurschoon in het bijzonder gepromoot. De 10 mooiste en veiligste off-road routes worden gedetailleerd beschreven met kilometerstanden en GPS coordinaten. Prachtige foto's maken het geheel compleet en geeft het een professionele uitstraling.

Dasia Cycling - Fietsverhuur

Dasia Curacao verhuurt kwaliteitsfietsen van Specialized. Zij hebben zowel mountainbikes, Specialized Rockhopper, Crave, Stumpjumper, Camber en Epic 29ER tubeless, als roadbikes, Specialized Allez Sport. Verhuur per dag vanaf ong. USD 24,- (ong. € 23,-) en per week vanaf USD 130,- (ong. € 122,-)

WannaBike Mountainbike Tours

Een WannaBike mountainbike tour is een echte ‘Go Local’ experience. Je rijdt door de ongerepte natuur, geniet van de mooie vergezichten en leert ondertussen over de rijke historie van het eiland. Vanaf USD 80,- (ong. € 75,20,-). De tours zijn van 08:00 - 11:00 uur of van 16:00 - 19:00 uur.

Tips voor het fietsen onder tropische omstandigheden

  • ga in de vroege ochtend of late middag fietsen
  • zorg dat u een mobiele telefoon bij u heeft
  • zorg voor voldoende drinken en drink liefst ook van te voren ruimschoots
  • gebruik zonnebrandcreme en een goede zonnebril
  • voor roadbikers geldt dat men rekening moet houden met een slecht wegdek en soms druk verkeer
  • fietshelm verplicht
  • fiets niet in het donker

Vakantie Curacao?

Supervoordelig met TUI

Goedkoop Curacao?

Bekijk de aanbiedingen