Achtergrond van Vakantie Curacao

Overheid & Economie

Overheid en regering

De overheid in Curacao bestaat uit:

  • De gouverneur van Curaçao is de vertegenwoordiger op Curaçao van het staatshoofd van het Koninkrijk der Nederlanden.
  • Minister-president
  • Staten van Curaçao is het eenkamerige parlement met 21 leden die elk gekozen voor een termijn van 4 jaar (vergelijkbaar met de Tweede Kamer in Nederland).

Het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister is de officiële vertegenwoordiging van Curaçao in Nederland. De Gevolmachtigde Minister van Curaçao is lid van de Ministerraad van het Koninkrijk. Deze Rijksministerraad wordt gevormd door de ministers van de Nederlandse regering samen met en Aruba en Sint Maarten.

Economie

Tegenwoordig is Curaçao een modern eiland. Het heeft een grote raffinaderij die (nog steeds) een belangrijk aandeel in de economie heeft. De haven is een van de grootste van het Caraïbische Zeegbied. De overslag van containers en de aanwezigheid van een groot droogdok zorgen ervoor dat de haven jaarlijks wordt aangedaan door honderden grote schepen.

De financiële dienstverlening (Offshorehandel en de Vrije Zone), is al decennia lang een belangrijke werkgever op Curaçao. En dan is er natuurlijk het toerisme. Hoewel het toerisme het laatste decennium sterk gegroeid is, zijn er naast de luxe resorts nog altijd veel kleine en gezellige hotels te vinden.

Vakantie Curacao?

Supervoordelig met TUI

Goedkoop Curacao?

Bekijk de aanbiedingen