Achtergrond van Vakantie Curacao

Curaçao vervoer

We krijgen regelmatig vragen over de vervoersmogelijkheden op Curacao. De vragen: "is het nodig om een auto te huren?", "Is het openbaar vervoer betrouwbaar en veilig?", "Zijn taxi's duur op Curacao?" en "We zien kleine busjes rondrijden. Zijn deze officieel?".

Autoverhuur

Op de luchthaven van Curacao treft u diverse autoverhuurbedrijven aan. Als u geen auto gereserveerd heeft vanuit Nederland, dan is de kans groot dat u vrij lang moet wachten dat u een auto kunt huren. Daarom raden wij u aan om uw auto te reserveren voordat u naar Curacao komt. Vaak is dit vele malen goedkoper dan ter plekke. Ook is het aan te raden om rechtstreeks met de autoverhuurder te boeken (goedkoper).

Openbaar Vervoer

De busmaatschappij op Curacao heet Autobus Bedrijf Curacao. Voor bustijden en meer informatie, kunt u terecht op de stations in Punda (tel +5999 - 641 6257) of Otrobanda (tel +5999 - 462 8359).
U kunt het niet vergelijken met Nederland. Wij raden u ook dan aan om of een auto te huren, of gebruik te maken van taxi's.

Taxi en Taxiprijzen

Taxi's zijn gemakkelijk te herkennen aan de bordjes en de letters "TX" op het nummerbord. De prijzen zijn gebaseerd op een passagiersaantal van maximaal vier personen voor ritten tussen 6 uur 's ochtends en 11 uur 's avonds. Na 11 uur 's avonds geldt een toeslag van 25%. Het dient aanbeveling om van te voren een prijs af te spreken. Er zijn taxistandplaatsen op het vliegveld Hato, bij de hotels en aan de Sha Caprileskade in Punda.

Voorbeelden Taxiprijzen (maximum prijzen)

Van de luchthaven naar Jan Thiel - zone 3: USD 60
Van de luchthaven naar Piscadera (Marriott, Floris Suite, Hilton) - zone 8: USD 30
Van de luchthaven naar Otrobanda - zone 5: USD 45
Van de luchthaven naar Mambo Beach - (LionsDive, Kontiki, Dolphin Suites) zone 4: USD 50

Taxibedrijven (vraag om korting!)

Friendly Taxi Curaçao

Dushi Taxi

Verkeersregels en Verkeersborden

Snelheidsgordels verplicht, mobiel telefoneren door de bestuurder is verboden. Voorrangsregels en verkeersborden zijn bijna hetzelfde als in Nederland op gelijkwaardige T-splitsingen na: hier heeft doorgaand verkeer altijd voorrang.
Meer informatie over verkeersregel en verkeersborden

Vakantie Curacao?

Supervoordelig met TUI

Goedkoop Curacao?

Bekijk de aanbiedingen