Achtergrond van Vakantie Curacao

Vliegveld Hato - Luchthaven - CUR

Curacao's moderne International Airport (ookwel Hato Airport genoemd en heeft als airport code CUR) is toegankelijk voor commerciële straalvliegtuigen zo groot als de Boeing 747. Verschillende luchtvaartmaatschappijen vliegen naar Curacao, en er zijn verbindingen mogelijk naar alle delen van de wereld.

Luchthavenbelasting

Wanneer u van het eiland vertrekt, dient u na het inchecken aan de vertrekbalie, luchthavenbelasting te betalen indien niet in de vliegtickets(*) is inbegrepen. Kinderen jonger dan twee jaar betalen geen luchthavenbelasting.

USDNafLuchthavenbelasting
15.0027.00Bonaire
30.0054.00Aruba & Sint Maarten
42.0075.60Internationale bestemmmingen
10.0010.00Transfer

Terugvliegen naar huis

Bij steeds meer luchtvaartmaatschappijen kunt u vooraf inchecken via het internet. Hou er rekening mee dat u zeker 2 uur van tevoren (TUIFly zelfs 3 uur!) op de luchthaven moet zijn als u reist naar Europa, en zeker 3 uur als u vertrekt naar de Verenigde Staten!

Van en naar het vliegveld

Parkeren bij de luchthaven

Parkeer instructies

Bij het inrijden van het parkeerterrein trekt u net als in Nederland een parkeerkaart uit de automaat bij de slagboom. Neem de parkeerkaart mee! Bewaar het niet in uw auto! Als u weg gaat, betaal dan bij betaalautomaat (contant, papier-/muntgeld) in ANG/USD.

Passagiers wegbrengen

Als u alleen even iemand wilt afzetten, kan dat voor de deur, maar hou rekening mee dat er alleen mag worden gestopt om passagiers te laten uitstappen en bagage uit te laden. U kunt hier niet uw auto parkeren. Vanwege veiligheids redenen wordt hier streng op gekeken en wordt uw auto direct weggesleept op uw kosten als u hier parkeert!

Passagiers ophalen

Als u alleen even iemand wilt ophalen, kan dat voor de deur. U kunt hier even stoppen om bagage in te laden en/of passagiers oppikken. U kunt hier niet uw auto parkeren. Vanwege veiligheids redenen wordt hier streng op gekeken en wordt uw auto direct weggesleept op uw kosten als u hier parkeert!

Aankomst op Curaçao

Invullen ED-kaart
Bij aankomst op Curaçao dienen alle buitenlandse bezoekers, om door de immigratie te komen, een volledig ingevulde ED-kaart bij zich te hebben. U kunt dat met de hand in het vliegtuig invullen, of op uw gemak thuis online invullen.

Curaçao International Airport

Code: CUR
Plasa Margaret Abraham, Curaçao
Openingstijden: 24 uur geopend
+(599 9) 839 1000

Vakantie Curacao?

Supervoordelig met TUI

Goedkoop Curacao?

Bekijk de aanbiedingen