Achtergrond van Vakantie Curacao

Curaçao Reisinformatie

Bijna alles wat u moet weten voor uw bezoek aan Curaçao is beschreven hier op de website. We kunnen ons echter voorstellen dat u toch nog een korte vraag heeft, dus geven we op deze pagina de antwoorden op de meest gestelde vragen van onze websitebezoekers. Als uw vraag niet wordt behandeld hier en u kunt het antwoord nergens vinden op onze site of op onze Facebook Pagina neem dan gerust contact met ons op.

Curaçao valt in de Atlantic Standard tijdzone. Tijdsverschil: In de winter is het op Curaçao 5 uur vroeger dan in Nederland en in de zomer wordt dit verschil 6 uur.

Huidige tijd Curaçao
Huidige tijd Nederland

Er is geen verkeerde tijd om Curaçao te bezoeken. Temperaturen zijn consequent aangenaam, er is geen noemenswaardige regenseizoen, het eiland ligt volledig buiten het orkaangebied, en de zeetemperatuur zit rond de 28 graden het hele jaar lang. Januari, februari en maart zijn de drukste maanden op het eiland. Tijdens carnaval, net voor de lente, zijn er continu optochten, feesten en partijen op het eiland. Als u de voorkeur geeft aan een rustigere periode kunt u uw reis het beste plannen vanaf medio april t/m september. Of, als u genoeg heeft van het winterse weer, neemt u het eervolgende vliegtuig zelfs midden in december. Met andere woorden, kies je eigen tijd. Kom gewoon omdat je dat wilt. Wanneer je wilt.

Curaçao is immers niet alleen een plaats waar geluk zo nu en dan op bezoek komt. Het is waar geluk leeft. Het hele jaar door.

Over het algemeen wordt er casual, informele zomerkleding gedragen op Curaçao. Voor vrouwen is het eventueel aan te raden een sjaal of hoed mee te nemen om zorgvuldig gekapte kapsel af te schermen tegen de constante tropische wind.

Als u van plan bent om elegante restaurants, nachtclubs of casino’s te bezoeken, zouden een of twee formelere / feestelijke outfits gepast zijn. Wat badkleding betreft dient u te onthouden dat ze alleen aanvaardbaar zijn op het strand, en niet op de straten.

Batterijen, geheugenkaartjes voor camera's, opladers, zonnebrandolie, after sun lotion, luiers, sportartikelen en boeken zijn over het algemeen duur te noemen op Curaçao. Mocht u ze niet meenemen, dan is het meestal wel voorhanden op het eiland. Het dient aanbeveling om anti-insecten spray mee te nemen (tegen de muggen) want hier is vaak een tekort aan, vooral als het veel regent.

Paspoort: Ja!
Visum: Soms heb je deze nodig als u geen Europese identiteit heeft, kijk op onze pagina over paspoorten en visums voor meer informatie.

De Euro wordt steeds beter geaccepteerd als betaalmiddel, maar kan het best direct ingewisseld worden voor de lokale valuta, de Antilliaanse Gulden en/of Amerikaanse Dollars. (Pinnen en betalen met credit card is het voordeligst!)
Zie ook de pagina: Valutakoersen + een Handige Valuta-spiekbrief

Nudisme van welke aard dan ook is illegaal en een belediging naar de Curaçaose bevolking. Topless zonnen en zwemmen is niet wettelijk verboden, en wordt getolereerd op de meeste stranden in de hotelgebieden, maar niet op het hotelterrein!

Curaçao heeft diverse mobiele netwerken. Hou rekening met hoge kosten bij bellen, gebeld worden en zeker met dataverkeer (bij smartphones). Vraag aan uw provider wat de kosten hiervan zijn.

Voicemail aan hebben kan erg veel geld kosten!!! Zonder dat u deze afluistert!!!

Oplossingen: Als u een simlock-vrij toestel heeft, dan kun u een prepaid-simkaart kopen

Curaçao biedt verscheidene opties om internationaal te bellen; u kunt gebruik maken van de vaste lijn, door de code voor een buitenlijn in te toetsen gevolgd door het nummer

.

U kunt ook collect bellen of met uw creditcard. U kan een collect call of creditcard telefoongesprek voeren op een van de blauwe telefoons meestal gelegen nabij de lobby van het hotel en ook in het stadscentrum. Bij deze telefoons vindt u de instructies over het gebruik.

Het is raadzaam gebruik te maken van telefoonkaarten om internationale gesprekken te voeren. De telefoonkaarten worden verkocht bij tankstations, mini markten en supermarkten.

TIP!: Het Internetbellen (bellen via Skype of Voip) is goedkoop of zelfs gratis, kijk naar gratis Wifi-netwerken en/of maak gebruik van (gratis) internetfaciliteiten van uw hotel.

De wettelijke leeftijd voor zowel drinken als gokken is 18 jaar. Het is echter niet op grote schaal toegepast. U zal meestal niet worden gevraagd om identificatie.

Honden en katten uit de meeste landen zijn toegestaan, mits zij een geldige hondsdolheid inenting en gezondheidscertificaat van een dierenarts hebben. Dieren uit Zuid-en Midden-Amerika zijn niet toegestaan. Echter, in de meeste hotels zijn geen huisdieren toegestaan. Neem hierover vooraf contact op met uw hotel.

  • Honden en katten moeten voorzien zijn van een geldige gezondheidsverklaring die niet ouder is dan 2 weken. Een erkende dierenarts moet hiervoor een verklaring invullen in het EU-dierenpaspoort. Tevens moet de hond of kat voorzien zijn van een chip.
  • Rabiës: Honden en katten moeten hier tegen ingeët worden.
    De Rabiës prik mag niet ouder zijn dan 1 jaar voor vertrek en moet minimaal 1 maand voor vertrek worden gegeven. Rabiësvaccinaties met een, volgens de fabrikant aangegeven geldigheid van 3 jaar, kunnen ook worden toegediend (merknaam, fabrikant en datum toediening vermelden in EU dierenpaspoort).
  • Honden en katten dienen vrij te zijn van zowel inwendige als uitwendige parasieten (teken i.h.b). Tussen 24 en 48 uur voor vertrek dienen zij behandeld te worden met een geregistreerd diergeneesmiddel en insecticiden. Naam en datum toediening moet vermeld worden in het dierenpaspoort.
  • Daarnaast is het aan te raden om voor katten ook een vaccinatie te halen tegen Feline Leukemia.

Elektriciteit is 110-130 volt, 50 AC cyclus, met dezelfde stekkers als in de Verenigde Staten (wat 60 AC cyclus). Bezoekers uit landen met andere type stekkers worden geadviseerd een wereldstekker mee te nemen en apparatuur nakijken of ze 110-130 volt aankunnen. (Veel hotels hebben haardrogers, strijkijzers e.d. in de kamer, u kunt dit navragen bij uw hotel, ook bieden steeds meer hotels op Curacao 220-230 Volt, vraag er naar!).

Voor het drinkwater op Curaçao wordt gebruik gemaakt van gedistilleerd zeewater. Het smaakt prima en is veilig.

Curacao kent een omzetbelasting (OB, in Nederland ook wel de BTW genoemd) van 6%, een logeergastenbelasting van 7%. In geval van een all-inclusive hotel wordt de logeergastenbelasting berekend over 60% van de all-inclusive logeerprijs.

Een fooi van 10% tot 15% is meestal opgenomen in uw rekening onder zogeheten service kosten (service charge). Zo niet dan is een fooi van 10% tot 20% gebruikelijk, afhankelijk van de service die u heeft ontvangen.

Leuke tips om te doen

Dagje Klein Curacao

Dagje Klein Curacao

(Leren) Duiken

(Leren) Duiken

Dolfijnen bezoeken...

Dolfijnen bezoeken...

Dagje strand...

Dagje strand... Cas Aboa

Vakantie Curacao?

Supervoordelig met TUI

Goedkoop Curacao?

Bekijk de aanbiedingen