Achtergrond van Vakantie Curacao

Trouwen op Curacao

Trouwen en een bruiloft vieren op Curaçao is zeer gewild (immers u kunt een bruiloft en een huwelijksreis in 1 doen!), maar u zult bepaalde zaken moeten regelen. standig is om een huwelijksadviseur (wedding coordinator) in de arm te nemen want zij kunnen voor alles zorgdragen en weten de weg op Curaçao. Ook kunnen ze u helpen met de benodigdheden voor een huwelijksaanvraag op Curaçao.

Trouwen & Trouwlocatie

Destination Weddings

Acoya is een ideale locatie voor uw bruiloft. Laat ons uw droomhuwelijk tot in de puntjes organiseren om zo een onvergetelijke tropische huwelijksfeest te vieren. Email ons op vents@acoyacuracao.com om in contact te komen met een van onze Wedding Specialisten om uw grote dag te plannen!

Telefoon: +(599 9) 7882 800
Dr. Hugenholtzweg z/n, 0
Willemstad, Curacao

Bekijk website

Prijsklasse: $$

Zelf regelen trouwen op Curacao?

Als niet-ingezetene van Curaçao kunt u hier trouwen als u aan de volgende voorwaarden voldoet:

 • U en uw toekomstige levenspartner moeten buiten Curaçao wonen.
 • Uiterlijk twee maanden voor het huwelijk moet u vanuit het land van herkomst schriftelijk (per brief) aan de Burgerlijke Stand op Curaçao melden dat u wilt trouwen. Geef hierin minstens twee mogelijke data aan en op welk tijdstip van de dag u wilt trouwen. U moet beiden de schriftelijke aanvraag ondertekenen.
 • Bij deze brief voegt u uw e-mailadres en de volgende documenten toe:
  • Geboorteakte (een afschrift of een uitvoerig uittreksel), niet ouder dan 1 jaar.
  • Kopie van een geldig paspoort.
  • Bewijs dat u ongehuwd bent (via de burgerlijke stand in uw woonplaats), niet ouder dan 6 maanden.
  • Indien u gescheiden of een weduwe/weduwnaar bent, moet u hiervoor de betreffende aktes overleggen (echtscheidings- of overlijdensakte), niet ouder dan 6 maanden.
  • Kopie geldige paspoorten van de getuigen.

Afhankelijk van uw persoonlijke omstandigheden kan het voorkomen dat u om nog meer documenten wordt gevraagd. U krijgt ruim de tijd voor het regelen van die documenten.

Binnen twee weken nadat de Burgerlijke Stand uw documenten heeft ontvangen en onderzocht, ontvangt u bericht waarin aangegeven wordt of alle overlegde stukken in orde zijn. Zo niet, dan wordt dan bepaald of de door u gewenste trouwdatum en tijdstip nog haalbaar zijn.

Uw huwelijk wordt officieel aangekondigd op de eerstvolgende zaterdag nadat uw huwelijksaanvraag en de bijbehorende documenten zijn goedgekeurd.

Ter identificatie van het bruidspaar is het van belang dat u zich uiterlijk 3 dagen voordat u in het huwelijksbootje stapt bij de Burgerlijke Stand op Curaçao meldt met uw paspoort. U kunt dan tevens kennismaken met de ambtenaar van de Burgerlijke Stand die uw huwelijk zal voltrekken. U kunt zich melden bij:

Bevolkingsregister en Verkiezingen Curaçao (Kranshi)

Roodeweg 42
Willemstad, Curaçao
Telefoon: (+5999) 4341 600
E-mail: info.bsbv@gobiernu.cw

Wedding Planners

Celebrations! Weddings & Events

Celebrations! Weddings & Events

Bekijk website
+(599 9) 5630 422
E-mail


Willemstad, Curaçao

Prijsklasse: $$

BanKasa Dream Weddings

BanKasa Dream Weddings

Bekijk website
+(599 9) 5282 341
E-mail

Kaya Kashimiri 59
Willemstad, Curaçao

Prijsklasse: $$$

Vakantie Curacao?

Supervoordelig met TUI

Goedkoop Curacao?

Bekijk de aanbiedingen