Achtergrond van Vakantie Curacao

Over Curaçao in het algemeen

Curaçao is een langgerekt, droog en licht heuvelachtig eiland. Het meet zo'n 64 kilometer van noordwest naar zuidoost, tussen de andere ABC-eilanden, Aruba ten westen en Bonaire ten oosten. Op het breedste punt is Curaçao 16 kilometer breed. Met 472 vierkante kilometer opervlakte, is Curaçao het grootste van de Benedenwindse Eilanden (Kleine Antillen).

De noordkust van Curaçao is ruig en rotsachtig, met hoge golven. Langs de zuidkust liggen goudkleurige stranden, elf kilometer lang in totaal, in de luwte van het eiland zelf. Curaçao heeft uitstekende openbare wegen. In goede staat en goed gemarkeerd. U zult niet snel verdwalen maar dat is sowieso moeilijk op een eiland waar de kust nooit verder dan 8 kilometer verwijderd ligt. De zuidkust bestaat uit baaien en inhammen en langerekte stranden aan de westkant. De grootste baai echter is te vinden aan de zuid-oostkant bij Willemstad, de hoofdstad en de grootste haven van het eiland. Hier wonen de de meeste van Curaçao's 132.000 inwoners.

Op de noordkust staat een constante, harde wind. De kustlijn met kalkstenen rotsformaties op een ondergrond van vulkanisch gesteente, is woest en wild. Hier vindt u enkele kleine dorpjes afgewisseld met kandhuizen van de oude plantages.

De westelijke punt van het eiland bestaat uit uitgestrekt heuvelachtig terrein dat voor een groot deel toebehoort aan het Christoffel Park. Dit Nationaal Park beslaat 1.820 hectare en omvat o.a. Mount Christoffel, met 377 meter, Curaçao's hoogste punt.

De oostpunt van Curaçao is vlak en onbegroeid met enkele kleine weggetjes die leiden naar kleine inhammen.

Met een gemiddelde regenval van 510 mm per jaar, is Curaçao een droog eiland. Het drinkwater op het eiland wordt dan ook verzorgd door een grote ontziltingsinstallatie aan de zuidkust.

In het kort

De officiële talen op Curacao zijn Nederlands en Papiaments, de lokale taal van het eiland.

Antilliaanse gulden (ANG of Nafl)

De tijdzone is AST (UTC-04)
Wintertijd: 5 uur vroeger dan in NL
Zomertijd: 6 uur vroeger dan in NL

Huidige Curaçao tijd: 23:50

Landnummer: +599

Internet TLD: .cw (voorheen .an)

110-130V/50Hz (Noord-Amerikaanse stekker)

Afmetingen: maximaal 16km breed en maximaal 64km lang

Oppervlakte: 472 km2

Hoogtse punt: Sint Christoffelberg (375 meter)

Vakantie Curacao?

Supervoordelig met TUI

Goedkoop Curacao?

Bekijk de aanbiedingen