Achtergrond van Vakantie Curacao

Christoffelpark, het nationale park van Curacao

Het Christoffelpark, 2300 hectare groot, is het grootste natuurpark van Curacao. Het park is in 1978 officieel opgericht en bestaat uit 3 voormalige plantages: Plantage Savonet, Plantage Zorgvlied en Plantage Zevenbergen en het heuvellandschap Jeremi.

Er vertoeven verschillende zeldzame planten en dieren in het park waaronder het endemische Curacaose witstaarthert (Odocoileus virginianus curassavicus), de cottontail (Sylvilagus floridanus nigronuchalis), de endemische zweepslang (Liophis triscalis), verschillende vleermuizensoorten, cactussoorten en ook orchideeen en bromelia's.
Ook zijn er verschillende soorten vogels te vinden waaronder de endemische kerkuil (Tyto alba bargei), de Caracara (Polyborus plancus), de witstaartbuizerd (Buteo albicaudatus) en verschillende anderen.

Stichting CARMABI

Er is meer...

Naast natuur biedt het park ook veel aan cultuur. Het Savonet plantagecomplex omvat niet alleen een prachtig landhuis, maar ook veel bijgebouwen en structuren die allemaal een eigen functie hadden in het plantageverleden. Er worden in het park verschillende wandelingen georganiseerd waarbij wordt ingegaan op deze geschiedenis.
In een van de bijgebouwen, de magasina genaamd (magazijn) staat op het moment een walvissenexpositie met skeletten van walvissen die op het eiland zijn aangespoeld.

Park bezoeken

Het park is op verschillende manieren te bezoeken. Bezoekers met een auto kunnen op eigen houtje de verschillende autoroutes verkennen die sinds een paar jaar volledig verhard zijn. Een 4x4 is niet meer nodig.
Naast de verharde autowegen zijn er maar liefst 8 verschillende wandelroutes varierend van de kortste en makkelijkste, ook geschikt voor mensen die wat moeilijker ter been zijn, tot de absolute die-hard wandeling naar de top van de Christoffelberg, het hoogste punt van het eiland.

Het is ook mogelijk om het park met de fiets te verkennen.

Christoffelberg beklimmen met een gids

We raden aan om deze berg 's morgens vroeg te beklimmen en met een gids, zeker voor kleine groepen. Elke zondagochtend om 06:00 of op aanvraag. Reserveren is noodzakelijk en kosten zijn USD 30 (ong. €28,20) per persoon. Kinderen onder de 6 gaan gratis mee.

Bekijk video

Pickup Safari

Voor bezoekers die graag wat meer informatie willen krijgen over de natuur, en niet zelf willen rijden is er de mogelijkheid om mee te gaan met een pickup safari onder leiding van een van onze parkrangers. Tijdens deze 4-uur durende rondrit wordt er van alles verteld en is de kans op het spotten van bijzondere dieren en planten een stuk groter.

Deer Spotting Sunset Tours

Wie echt wat bijzonders wil meemaken kan meedoen met de Deer Spotting Sunset Tours, waarbij de rangers na sluitingstijd in pickups op zoek gaan naar het Curacaose witstaarthert. Omdat de groep klein blijft is reserveren hiervoor noodzakelijk!

Contact Stichting CARMABI

Christoffelpark
Bandabou, Curaçao

+(599 9) 4624 242 Locatie Kaart Navigeer Kaart Bezoek website

Openingstijden:

Maandag tot en met zaterdag van 07.30 – 16.00 (geen toegang meer na 14.30)
Zondag van 06.00 AM – 15.00 (geen toegang meer na 13.30 PM)

Toegangsprijzen

USD 12 (ong. €11,28) voor volwassenen
USD 4,50 (ong. €4,23) voor kinderen 6 t/m 12 jaar
Gratis voor kinderen tot 6 jaar.

Combinatietickets voor Christoffelpark en Savanoet Museum USD 16 (ong. €15,04), verkrijgbaar tot 11:00.

Vakantie Curacao?

Supervoordelig met TUI

Goedkoop Curacao?

Bekijk de aanbiedingen