Achtergrond van Vakantie Curacao

Landhuis Chobolobo: Thuisbasis van de Originele Curaçao Likeur

Wist u dat een échte Curaçao likeur gemaakt moet zijn met de Laraha sinaasappel? En dat deze alleen maar op Curaçao groeit? En hoe komt het dat er een blauwe versie is?

Een bezoek aan Landhuis Chobolobo is een ontdekkingsreis. Niet alleen leert u alles over de Curaçao likeur, maar u leert ook van alles over de Curaçaose historie en verschillende producten waar Curaçao zo trots op is. Natuurlijk is de ervaring niet compleet zonder de likeuren zelf te proeven in een overheerlijke cocktail gemaakt door de ervaren bartenders.

Op pad met een ervaren gids

Landhuis Chobolobo is gratis toegankelijk en u kunt vrij rondlopen over het landgoed en door de destilleerderij. Wilt u een wat meer uitgebreide ervaring, dan kunt u kiezen voor een betaalde rondleiding door 1 van de enthousiaste gidsen. Naast antwoord op al uw vragen, zit in het bedrag een proeverij en de keuze uit 1 van de cocktails. De complete rondleiding duurt ongeveer 45 tot 60 minuten.

Meer informatie

Historisch landhuis

Landhuis Chobolobo is 1 van de weinige voor publiek toegankelijke landhuizen. Het landhuis dateert uit het begin van de 19e eeuw en wordt sinds 1947 gebruikt om de Senior likeur te produceren. Het landhuis is centraal gelegen in Saliña, op slechts een paar minuten van de binnenstad van Willemstad en op de weg naar de bekende stranden. Een bezoek is dus heel handig te combineren met een rondrit over het eiland.

Speciale sinaasappels

Toen de Spanjaarden omstreeks het jaar 1500 naar Curaçao kwamen, namen ze ook Valencia sinaasappelen met zich mee. Door het klimaat en de grond van Curaçao, is deze sinaasappel gemuteerd in een groene versie. Deze sinaasappel heet de Laraha en komt alleen voor op Curaçao. De Laraha kan niet gegeten worden, maar de zongedroogde schillen zijn uitermate geschikt om Curaçao likeur mee te maken.

Tot op de dag van vandaag, is Senior het enige merk dat Laraha gebruikt om de Curaçao likeur te maken. Dit doen ze al sinds 1896. Naast de Curaçao likeuren worden nog andere unieke smaken geproduceerd, zoals chocola en tamarinde.

Cocktails en Souvenirs

Op de gezellig binnenplaats van Landhuis Chobolobo is een cocktailbar en genoeg schaduw om van de verschillende drankjes, smoothies of een heerlijk kopje koffie te genieten. Neem daarna even de tijd om unieke souvenirs uit te kiezen voor vrienden en familie. De uitgebreide souvenirwinkel bevindt zich midden in het historische landhuis.

Contact

Landhuis Chobolobo
Saliña, Willemstad, Curaçao

+(599 9) 461 3526 Website Locatie Kaart Navigeer Kaart

Openingstijden:

Geopend maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur.

Vakantie Curacao?

Supervoordelig met TUI

Goedkoop Curacao?

Bekijk de aanbiedingen