Achtergrond van Vakantie Curacao

Daaibooi Beach

Daaibooi Beach is een echt lokaal strand. Het is er rustig, ondiep water en zeer geschikt voor snorkelen (veel vissen). Er is een bar-restaurant met kleine prijsjes. Ook zijn er een aantal strandparasols (palapas). De toegang tot het strand is gratis, een strandstoel huren is mogelijk. Het kan in het weekend soms wel druk zijn. Verder heeft het strand ook nog eens een stukje geschiedenis.

Vroeger diende dit strand als haven voor kleine bootjes wat zout gingen ophalen van in de buurt liggende plantages zoals Jan Kok, Ris St. Marie en PortoMari. Uiteraard werd het werk gedaan door de slaven. De lading werd vervoerd naar de grotere haven in Willemstad waar de lading weer in de grote schepen werd geladen die weer het vervoerde naar Europa. Uiteraard werd deze baai beschermd door de Nederlanders, u kunt dan ook hier nog resten vinden zoals muren.

Ook zijn er resten van de Tweede Wereldoorlog te vinden toen destijds het beschermd werd door de Amerikanen tegen de Duitsers.

Toegangsprijs

Gratis.

Trefwoorden

Zeer goed snorkelen (veel vissen) - Bar & Restaurant - Wandeltochten - Geschiedenis - Gezellig sfeertje - Lokaal sfeertje

Vakantie Curacao?

Supervoordelig met TUI

Goedkoop Curacao?

Bekijk de aanbiedingen