De mooiste stranden van Curacao Strand Grote Knip - Playa Kenepa Grandi Strand Kleine Knip - Playa Kenepa Chiki

31°C - 88°F
Gedeeltelijk bewolkt
meer weersverwachting...

Wegenkaart

TUI: Retourticket Curacao
vanaf Euro 449,-

excl. € 15,- boekingskosten
en € 2,50 Calamiteitenfonds

De stranden van Curacao

Op het gebied van stranden is er voor elk wat wils op Curaçao. Of u nou het liefst op een breed zandstrand ligt, of uw voorkeur uitgaat naar een kleine, besloten inham, op Curaçao kun je maandenlang naar het strand zonder ook maar een dag op hetzelfde te hoeven liggen. De meeste boca's oftewel de kleine inhammen zijn te vinden in het westen van het eiland. De grote zandstranden liggen aan de zuidkust.

Topless zonnebaden mag officieel niet, maar wordt op de meeste openbare stranden oogluikend toegestaan.

Tip!
We raden u ten zeerste aan om waterschoenen mee te nemen in uw bagage. U kunt namelijk (kiezel)stenen verwachten onderwater bij de meeste stranden. Ook voorkomt u dat mocht u op een 'steenvis' stappen dat uw vakantie minder leuk wordt.
Klik hier voor waterschoenen (bol.com)

Playa Kalki

Playa Kalki

Prachtig zandstrand omgeven door kalkstenen klippen. Kalki is een van de mooiste plaatsen om te gaan snorkelen en te duiken. Een rustige plek vlakbij Westpunt. Recentelijk is het strand opgeknap (zand opgespoten) en is er een trap naar het Kura Hulanda Lodge.

Westpunt Beach

Westpunt Beach

Hier wordt de vangst van de dag aan land gebracht. Echt een strand om te gaan kijken naar alle activiteiten. Westpunt is niet geschikt om een hele dag te zonnen of zwemmen. Het strand bestaat uit kleine en grote kiezelstenen die schoeisel echt onmisbaar maken. De weg ernaar toe is prachtig!

Grote Knip - Playa Kenepa Grandi

Grote Knip - Playa Kenepa Grandi

Grote Knip is zeer populair bij de lokale bevolking. Gelijk hebben ze! Zwemmen en zonnenbaden in de mooiste omgeving van Curacao. Voor de goedgetrainde zwemmer is het rif bereikbaar vanaf het strand maar het is wel een flink eind, dus opgepast. Veel dichter bij het strand kan heel mooi gesnorkeld worden bij de rotsen aan weerszijden van het strand.

Kleine Knip - Playa Kenepa Chiki

Kleine Knip - Playa Kenepa Chiki

Ook zeer geliefd bij de Curaçaoënaren is Kleine Knip. Hier komt met de hele familie voor een dag op het strand om te spelen, zwemmen en zelfs te barbecuën. Verwacht dus niet dat u het strand voor u zelf hebt, zeker niet gedurende het weekend!

Playa Jeremi

Playa Jeremi

Een smalle, pittoreske inham met kristalhelder water. Ideaal om later op de middag te bezoeken als de zon minder fel is al zijn er wel wat palapas (parasols). Er is weinig schaduw en er zijn ook geen faciliteiten. Het is er wel een goede plek om te gaan snorkelen en/of duiken.

Boca Santa Cruz - Het strand van Captain Goodlife

Boca Santa Cruz - Het strand van Captain Goodlife

Een strand waar de Curaçaoënaren in de weekenden graag komen. Maar u komt sowieso Captain Goodlife tegen. Een begrip op Curacao. Menige beroemdheid heeft hem een bezoekje gebracht. Ondertussen is hij wel een stuk commercieler geworden en is er een heus restaurant bij gekomen. De watertochten met Captain Goodlife is nog steeds erg leuk om te doen!

Cas Abao

Cas Abao

Cas Abao heeft een wit zandstrand, helder turquoise zee, wuivende palmbomen en vele parasols. Cas Abao is ideaal voor zwemmers, en het rif is een paradijs voor snorkelaars en scuba divers. Het is er heerlijk voor zonnebaden en spelen. Het strand biedt een bar, restaurant, douche en toiletgebouw, masseer faciliteit en een duikschool. Cas Abao is dagelijks geopend.

Playa PortoMari

Playa PortoMari

Een strand met wit zand en parasols en behoort tot een van de mooiste stranden van Curacao. Er zijn douches, toiletten,een bar restaurant met een groot terras en duikschool aanwezig. Zeer geschikt om kinderen mee naartoe te nemen. Een zeer mooie plek om te snorkelen en te duiken. Vaak is het er erg rustig, zelfs in het weekend, maar soms kan het ook vrij druk zijn.

Daaibooi Beach

Daaibooi Beach

Daaibooi Beach is een echt lokaal strand. Het is er rustig, ondiep water en zeer geschikt voor snorkelen. Er is een bar-restaurant met kleine prijsjes. Ook zijn er een aantal strandparasols (palapas). De toegang tot het strand is gratis, een strandstoel huren is mogelijk. Het kan in het weekend soms wel druk zijn. Verder heeft het strand ook nog eens een stukje geschiedenis.

Pirate Bay Beach (vroeger bekend als Hook's Hut)

Pirate Bay Beach (vroeger bekend als Hook's Hut)

Alles is aanwezig op dit strand: parasols, ligstoelen, een duikschool, een bar en een redelijk goed restaurant. Het is wel een klein, gezellig intiem strand. Kan soms wel te druk zijn doordat gasten van de omliggende hotels er ook gebruik van kunnen maken.

Cabana Beach (ook wel Kontiki Beach genoemd)

Kontiki Beach - Cabana Beach

Het strand is een onderdeel van het Seaquarium Beach, maar door Van der Valk concern genoemd als Cabana Beach. Voorheen (en zo heet het aanliggende resort) was de naam Kontiki Beach. Maar er is van alles aanwezig op dit strand: parasols, ligstoelen, een duikschool, winkeltjes, een bar-restaurant met lounge mogelijkheden.

Mambo Beach (officieel eigenlijk Seaquarium Beach)

Mambo Beach (officieel eigenlijk Seaquarium Beach)

Zeer bekend vanwege het nachtleven. Regelmatig optredens van bekende artiesten (o.a. Marco Borsato, Jan Smit, Gerard Joling, etc...) en een restaurant met daarbij gezellige bars (Mambo Beach en Wet 'n Wild, vooral zondagavond is het er druk want hier ga je heen om te kijken en gezien te worden).

Jan Thiel Beach

Jan Thiel Beach

Jan thiel heeft uitstekende snorkel en duikmogelijkheden (er is een duikschool aanwezig). Het heeft een 'oude gedeelte' waar een klein stukje strand verbinding maakt met de zee, en een nieuw gedeelte waar er opgespoten zand ligt en met een zeewater gevulde zwembad. Er zijn diverse winkels, restaurants en bars aanwezig, en het kan er erg druk zijn! Een soort Spanje-gevoel.

Barbara Beach

Barbara Beach

Barbara Beach was een van onze favourite stranden op Curacao. Het was een zeer mooi strand, niet strak aangelegd, lekker rustig behalve op zondagmiddag... boten met lokale mensen komen om gezellig samen te kletsen en te picknicken. Die traditie is er nog steeds. Alleen is het strand nu een onderdeel van een nieuw, maar mooi resort met een golfbaan.

Klein Curacao

Klein Curacao

Een onbewoond eiland ten zuiden van Curacao. Het is een kaal eiland, met een parelwit strand. Hier kunt u zeeschilpadden zien tijdens het snorkelen. Verder is er een 'verwaarloosde' vuurtoren die uit de tijd stamt dat het eiland groen was en hier paarden werden gehouden. Ook is er een scheepswrak en kleine aangespoelde schepen.