Met dolfijnen zwemmen Curacao is een ideale vakantieplek voor duikers Golfen op Curacao op een van de twee golfbanen op het eiland

30°C - 86°F
Gedeeltelijk bewolkt
meer weersverwachting...

Wegenkaart

TUI: Retourticket Curacao
vanaf Euro 449,-

excl. € 15,- boekingskosten
en € 2,50 Calamiteitenfonds

Activiteiten - Wat is er te doen op Curaçao?

Een dag naar het paradijs... Klein Curaçao

Een dag naar Klein Curacao

Klein Curaçao is uniek. Het is onbewoond en heeft de mooiste witte zandstranden die je je maar kan voorstellen. Mermaid Boat Trips is de enige reder die een rechtstreekse tocht naar het eiland verzorgd voor zijn gasten. De twee uur varen zijn om voor je het door hebt. En dan leg je aan op een Caraïbisch eiland dat je voor een dag het jouwe mag noemen. Een ervaring om nooit meer te vergeten.

Duiken , snorkelen of luieren in een strandstoel. Of ontdek het eiland en bezoek de vuurtoren of het scheepswrak.
»» Lees meer...

Dolfijnen

Met de dolfijnen zwemmen

Wat is het toch dat dolfijnen zo speciaal maakt? Is het hun glimlach, hun vriendelijkheid of hun vertrouwelijke omgang? Feit is dat dolfijnen gek zijn op mensen, en mensen op dolfijnen.

Tijdens de intieme en informatieve programma’s van Dolphin Academy ontdekt u de mythe achter dolfijnen. De kustuimelaardolfijnen leven in een ruime, natuurlijke lagune waar u ze ook kunt ontmoeten.
»» Lees meer...

Duiken

Duiken

Een ideale vakantieplek voor duikers! Curaçao bestaat van oorsprong uit vulkanisch kalkgesteente waarop zich eeuwenlang koraal heeft afgezet. Dat is bij een eerste duik al snel te zien. Pal langs de kustlijn treft u meteen de meest schitterende koraalriffen aan. Geen wonder dat duiken tegenwoordig één van de populairste sporten op Curaçao is. Gelukkig gaat dat niet ten koste van de rust en de adembenemende onderzeese, ongeveer zestig miljoen jaar oude flora en fauna.
»» Lees meer...

Fietsen en mountainbiken - Cycling Curacao

Fietsen en mountainbiken

Curaçao is niet alleen een bestemming voor luie strandvakanties. Naast duiken, snorkelen en zeilen bestaat de mogelijkheid het eiland per fiets te verkennen. Er zijn vele mooie mountainbikeroutes door onder andere zoutpannen, langs de ruige noordkust of over oude plantages. Deze bieden telkens weer nieuwe uitdagingen en vergezichten. Het is echt de moeite waard om Curaçao op de fiets te ontdekken.

Bowlen

Bowlen op de bowlingbaan

Met alle gemakken van thuis voorzien op een tropische plaats, dat zijn ingrediënten voor een geweldige vakantie. En wanneer je in de avond uit gaat, dan wil je er zeker van zijn dat je plezier hebt! De nieuwste bowlingbaan van het eiland is:

Strike Zone Bowling
Bapor Kibra Z/N, Willemstad
Tel.: +(599 9) 840 1141 / +(599 9) 670 6697
Email: Klik hier

Diepzeevissen

Diepzeevissen

In de wateren rond het eiland kan gevist worden op een grote verscheidenheid aan soorten. Sailfish, witte- en blauwe marlin, wahoo, haaien, barracuda's, amberjacks, kingfish, bonito, blackfin-, bluefin- of yellowfin-tuna komen er in ruime mate voor.
Er zijn boten te huur, voor een hele- of een halve dag huren, compleet met kapitein en bemanning.
»» Lees meer...

Golf

Golfen op een van Curacao golfbanen

Blue Bay Curacao Golf is een zeer opwindende links course, met holes die boven de steile rotswanden liggen en andere die door de oude plantage lopen.
Curacao Golf & Squash Club is een 9 holes golfbaan met par 70 en 10 greens, ligt in een mooie omgeving waar rust is. Geniet o.a. van de diverse vogels, de iguanas en omgeving.

»» Lees meer...

Quad / ATV Tours

ATV en/of Quad Tours

Quad rijden op Curaçao via verschillende woonwijken op uw quad tot aan de St.Joris gebied. Het off-road avontuur begint in dit gebied als je springt over zandheuvels met je quad en cruise langs de ruige Noordkust van Curaçao. Rijd je eigen ATV of samen op een dubbel.

Eric's ATV Adventures
Bapor Kibra, tegenover Lions Dive & Beach Resort
Tel.: +(599 9) - 524 7418

Snorkelen

Snorkelen

Iedereen kan snorkelen op Curacao, zelfstandig of met een van de snorkeltochten. Toch zijn er een aantal basisregels bij het snorkelen. De belangrijkste regel om te onthouden is: Raak nooit het koraal aan!

Goede snorkelplekken zijn onder andere Tugboat, PortoMari, Blauwe Kamer (Blue Room), Klein Curacao (voor de schildpadden) en nog veel meer.
»» Lees meer...

Spa - Een Welness beleving...

Spa... een welness beleving

U bent lekker op vakantie... en u heeft het alledaagse leven achter u gelaten... dan is het heerlijk om te genieten van een massage, manicure en/of pedicure. Ervaar de gastvrijheid van de diverse Spa's op Curacao en laat u heerlijk verwennen en uw zintuigen prikkelen en droom weg tijdens een massage.

De volgende resorts hebben een Spa aanwezig: Lions Dive & Beach Resort, SuperClubs Breezes Resort, Kura Hulanda Resort, Hilton, Marriott en uiteraard Hyatt Regency Curacao Golf Resort, Spa and Marina.
»» Lees meer...

Windsurfen

Windsurfen

Curacao's zuster eilanden, Aruba en Bonaire, zijn wereldberoemd in de windsurf wereld. Curacao, dat dezelfde passaat wind ontvangt als haar zussen is nog niet ontdekt door de reizende surfer. Windsurfing Curacao geeft jou nu de mogelijkheid om Curacao surfend te ontdekken! Het hele eiland heeft mogelijkheden om te surfen.

Windsurfing Curacao
Bapor Kibra Z/N, Willemstad
Tel.: +(599 9) 840 1141 / +(599 9) 670 6697

Winkelen

Winkelen op Curacao

Hoewel de winkels niet belastingvrij zijn, betalen winkeliers er een laag tarief (O.B.), en dat scheelt aanzienlijk de prijzen van o.a. merkkleding zoals Tommy Hilfiger en Ralph Lauren, horlogemerken zoals Guess, Citizen, Casio, Pulsar en Seiko.

Daarin tegen zijn bijvoorbeeld Uggs niet goedkoper, eerder duurder dan in Nederland.

Voor juwelen (en horloges) kun u het beste terecht bij een van de "Freeport Jewelers" winkels.
»» Lees meer...

Zeilen en Boottochten

Zeilen en boottochten

Leren zeilen met een zeilboot of een catamaran, of vaartochten op de Caribische wateren rondom Curacao. Het kan allemaal! Veel van de vaartochten zijn zgn. "all inclusive" met andere woorden: snacks, soms zelfs een uitgebreide BBQ, en (fris)drank zijn inbegrepen. Wat u ook doet, u zult genieten van het mooie weer en de prachtige omgeving!
»» Lees meer...